Clicky

Parkeren voor gehandicapten en minder valide

Tip: Zie hier alle parking aanbieders die geschikt zijn voor minder mobiele reizigers

Schiphol biedt diverse diensten aan zoals gratis rolstoelen. Ook kunt u worden begeleid. Dit maakt Schiphol Airport een van de meest toegankelijke luchthavens. In dit artikel leest u meer over de voorzieningen voor minder valide reizigers en zetten we de mogelijkheden op een rij waar u het beste kunt parkeren op en nabij Schiphol.

Hearlingloops (ringleiding) voor doven en slechthorenden

In de terminal zijn hearingloops (ringleidingen)  aangebracht. Deze vindt u bij transferbalies en inlichtingenbalies in Lounge Centraal. Voor het gebruik hiervan dient u uw gehoorapparaat op de T stand te zetten. Hearingloops of ringleidingen zorgen ervoor dat slechthorenden met een hoortoestel het geluid van beter kunnen beluisteren.

Meer informatie over de ringleidingen leest u hier en op Wikipedia.

Internationale teken voor gehandicapten parkeerplaatsenParkeerplaatsen op Schiphol met ontheffing

P1, P2, P3 en Excellence Parking zijn voorzien van parkeerplaatsen voor auto’s met ontheffing. Deze plaatsen herkent u aan het internationale symbool voor gehandicapten.

Wilt u vervoer en ondersteuning vanaf de parking naar de terminal? Dan kunt u dat reserveren. Bel hiervoor minimaal 24 uur van te voren met telefoonnummer is: 0030(0)204057900.

Parkeren rondom Schiphol

Andere toegankelijke parkeer aanbieders bij Schiphol zijn QuickParking en Budgetparking.

Beide parkeeraanbieders hebben shuttle bussen die aangepast kunnen worden zodat er extra ruimte in de bus gecreëerd kan worden. De rolstoelen kunnen eenvoudig meegenomen worden in de shuttle bussen.

Voordeel van deze parkings is dat ze op korte afstand van Schiphol gevestigd zijn en u in mum van tijd bij de terminal van Schiphol Airport bent. Daarnaast zijn de parkeer tarieven zeer aantrekkelijk waardoor u extra kosten bespaart!

 QuickParking en BudgetParking

De prijzen van deze twee aanbieders zijn het zelfde. Overdekt parkeren is gratis bij BudgetParking, bij QuickParking kost dat eenmalig 7,50 Eur. QuickParking is op slechts drie minuten afstand vanaf de terminal van Schiphol gelegen.

Parkeertarieven van deze bedrijven

  • 1 of 2 dagen € 34,50 vast bedrag
  • 3 of 4 dagen € 39,50 vast bedrag
  • 5 of 6 dagen € 47,50 vast bedrag
  • 7 dagen € 52,50 vast bedrag
  • Vanaf de 8e tot de 15e dag € 7,50 per dag.
  • Vanaf de 15e dag € 5,- per dag.

Contact gegevens QuickParking, plan hier uw route

Contact gegevens BudgetParking en routeplanner naar Schiphol

Hotels met gehandicapte voorzieningen

overnachten in hotels op schipholEen handige aanvullende tip van een lezer was het parkeren en overnachten bij een hotel nabij Schiphol. Hotelkamers zijn voorzien van alle faciliteiten en ook ingericht voor minder valide hotel gasten. U betaald voor de overnachting in het hotel, het parkeren en vervoer naar de luchthaven zijn gratis.

Valet parking

U kunt ook gebruik maken van het zogenaamde “valet parking”. Dit houdt in dat u met eigen vervoer naar de vertrekhallen rijdt. Hier wacht een chauffeur van het parkeerbedrijf waar u gereserveerd heeft u op. Nadat de administratieve handelingen zijn verricht kunt u direct de vertrekhallen binnenstappen en het parkeerbedrijf zorgt dat uw auto/ bus geparkeerd wordt.

Valet parking is duurder dan het reguliere parkeren. Enkele goede aanbieders die gespecialiseerd zijn in deze vorm van parkeren zijn Vip Parking Schiphol en 247Parking.

Extra tips: kaartkluis

Voorkom diefstal van uw gehandicaptenparkeerkaart (GPK) uit uw auto en gebruik de Kaartkluis. Landelijk worden veel GPK’s gestolen uit geparkeerde auto’s om illegaal te gebruiken of te verhandelen. Laat u niet verrassen als u terug komt bij uw auto, dat de ruit is ingeslagen en dat de GPK is gestolen. Info op www.kaartkluis.nl.

Wat vind jij? Laat een reactie achter!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Ontvang kortingen, leuke artikelen en dat allemaal gratis!