Clicky

Beste universele wereldstekker voor op reis

Ga je op reis naar het buitenland en wil je je telefoon of tablet toch op kunnen laden? Koop dan een wereldstekker! Maar waar moet je op letten om een goede wereldstekker te kopen? Er zijn vele soorten reisstekkers en per land verschilt wat voor soort stekker je kunt gebruiken.

Tip: sommige wereldstekkers hebben een USB uitgang zo kun je makkelijk het snoertje van je telefoon of tablet in de stekker doen en je apparaat opladen! Lees hieronder op welke andere tips je moet letten wanneer je een wereldstekker wil kopen!

Wij adviseren de volgende universele wereldstekkers

TravelMore Universele Wereldstekker met 2 USB Poorten – Zwart

Bekijk deze wereldstekker!

Universele Wereldstekker met 4 USB Poorten – Zwart

Bekijk deze wereldstekker!

Hoe kies je een goede wereldstekker?

In Nederland is het stroom ingesteld op 220 – 240 volt, dat is niet overal zo. In de VS is het voltage tussen de 110 en 120 volt. Dit is belangrijk om te weten omdat je toestel defect kan raken wanneer het aan een hogere voltage wordt blootgesteld dan het toestel aan kan.

Universele wereldstekker of een converter?

Heb je een wereldstekker of een converter nodig? Misschien wel beide? Wereldwijd zijn er ongeveer 15 soorten stopcontacten, natuurlijk hoef je niet met 15 stopcontacten op reis. Mocht je dat wel doen dan komt een travel cube/ packing cube goed van pas 😉 Het is aan te raden om voor je vertrek uit te zoeken welke type stopcontact gebruikt wordt in land van bestemming. De meeste toeristische bestemmingen zullen een van de volgende vier stopcontacten gebruiken:

  • US (Verenigde Staten)
  • UK (Verenigde Koninkrijk)
  • EU (Europa)
  • AU (Australie)

En deze werken in ongeveer 150 landen. De meeste moderne wereldstekkers zijn geschikt voor al deze vier stopcontacten.

Het grootste verschil tussen een elektrische stekker en een converter is dat je met een elektrische stekker je Europese toestel in het stopcontact kunt doen, via de wereldstekker. Maar, hier komt het, het converteert niet de voltage. De vraag of je een converter nodig hebt of beide hangt dus af van de maximale voltage die je telefoon aan kan en wat het voltage is van land van bestemming. In bijvoorbeeld Canada en de Verenigde Staten van Amerika is het voltage in de stopcontacten 110- 120V, terwijl de meeste Europese landen een stroomnetwerk hebben van 220-240V. Wanneer een Amerikaan zijn toestel in een Europese stopcontact plaatst, zonder tussenkomst van een converter, zal zijn toestel waarschijnlijk beschadigen.

Hoe koop je een goede universele wereldstekker?

Waar kun je het beste op letten wanneer je een elektrische reis stekker wil kopen?

Waar wil je de wereld stekker gebruiken? Wereldstekker voor Amerika, Azie, Australie en Afrika

Je bestemming bepaald grotendeels wat voor soort elektrische stekker je moet kopen. Ga je naar de VS, koop dan een stekker die geschikt is voor dat land.

USB poorten

Hoeveel apparaten wil je tegelijkertijd opladen? Wil je enkel je eigen telefoon kunnen opladen dan is een elektrische stekker met een uitgang voldoende. Idealiter heeft de elektrische stekker meerdere USB poorten. Handig voor wanneer je meerdere apparaten van je zelf of van je reisgenoten.

Let er ook op wat voor soort USB poorten het zijn. Tegenwoordig is het nieuwe type USB; Type C USB gangbaar voor iPhone telefoons dus dan is het fijn als je elektrische stekker dat soort type USB’s ook ondersteunt.

Wat mag het kosten?

De prijs is natuurlijk ook een belangrijke factor bij het maken van de juiste keuze voor je elektrische stekker. Waarschijnlijk is de kans groot dat je de stekker niet vaker dan twee keer per jaar gebruikt, het is dan zonde om veel geld uit te geven aan een apparaat wat je incidenteel gebruikt.

Afmetingen

Normaliter is het fijn als je bagage en koffers zo licht mogelijk zijn. Scheelt je kosten en gedoe met slepen van zware koffers. De meeste adapters zijn gelukkig klein van formaat en compact en zullen niet je koffer enorm verzwaren. In tegenstelling tot converters, die kunnen zwaar en groot zijn.

Wat vind jij? Laat een reactie achter!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Ontvang kortingen, leuke artikelen en dat allemaal gratis!