Clicky

Leukste speelgoed voor in het vliegtuig

Peuters kunnen onvoorspelbaar zijn. Het ene moment zijn ze vrolijk en blij en het andere moment kunnen ze in huilen uitbarsten! Dat gezegd hebbende is het geen verassing dat vliegen met kleine kinderen voor veel ouders een angst is. Ben je van plan om met jonge kinderen te gaan vliegen? Mooi, want wij hebben essentiële tips samengesteld hoe je je kinderen in het vliegtuig kan vermaken en welk speelgoed je het beste voor hen kan kopen! Enjoy het artikel.

Baby on board? No worries!

Mag je speelgoed meenemen in het vliegtuig?

Je mag zeker speelgoed meenemen in het vliegtuig. Het moet wel in je handbagage passen. Tip: denk aan packing cube/ travel cubes om je bagage efficiënter in te kunnen pakken. Je mag geen speelgoedwapens meenemen, dit is vanwege veiligheidsredenen niet toegestaan. Uiteraard moet je wel je gezonde verstand gebruiken, je kunt een confetti kanon meenemen maar dat zullen je medereizigers niet waarderen en drie keer raden wie al het speelgoed mag sjouwen! Wat is dan wel leuk speelgoed om mee te nemen?

Leuk speelgoed voor in het vliegtuig

Idealiter neem je een tasje mee waar al het speelgoed in past. Populaire items zijn herbruikbare stickers, een tekenblok waar je tekeningen kan wegvegen en natuurlijk de tablet! Bekijk hieronder leuk speelgoed wat je kan meenemen in het vliegtuig om de reis voor je kind maar ook voor je zelf leuk te maken en houden 🙂

Happy baby!
Happy baby!

Haba Rijgspel Peuterspeelgoed Op de boerderij

Zoek je simpel speelgoed wat ook nog eens weinig ruimte in beslag neemt? Rijg spelletjes voor in het vliegtuig! Doel is om de veter door de gaatjes in de dieren te rijgen en weer uit te halen. De kleine rijg kampioen kan vrij rijgen of volgens de opgave van de kaart.

Bekijk het rijgspel

Prijs: bekijk hier de laatste prijs

Inhoud:

 • 2 rijgsnoeren met stal
 • 1 koe
 • 1 kalf
 • 1 paard
 • 1 veulen
 • 1 klaverblad
 • 1 bloem
 • 1 melkbus
 • 1 hoefijzer
 • 4 opgavekaarten
 • 1 zakje

 

Bekijk meer rijgspellen

Tablet met nieuwe apps

Een tablet is niet alleen leuke voor de jongste reizigers maar ook voor de ouders. Heb je een tablet? Neem hem dan zeker mee want je kind kan zich er uren mee vermaken. Tip: zet voor vertrek er leuke apps en films op zodat je kind tijdens de vlucht genoeg materiaal heeft om zich mee te vermaken. Ook op de tablet kun je leuke kleurplaten en puzzel apps downloaden voor tijdens de vlucht! Heb je nog geen tablet? Bekijk hier dan een goed overzicht van tablets in diverse prijsklassen.

Bekijk alle tablets

Magnetisch tekenbord

Met een magnetisch tekenbord komen tekeningen tot leven. Behalve dat het leuk vermaak is voor in het vliegtuig helpt het jonge kinderen ook nog eens om hun vaardigheden en creativiteit te ontwikkelen! Bekijk hier een totaal overzicht van alle magnetische tekenborden.

Bekijk alle tekenborden

SES Creative Raamstickers Boerderij

Bekijk alle raamstickers

Met de bijgeleverde plakkaart zijn de stickers ook nog herbruikbaar.

Prijs: bekijk hier de prijs

Eigenschappen:

 • 26 transparante stickers met boerderij figuren;
 • Ideaal voor lange vluchten;
 • Stickers zijn herbruikbaar;
 • Handig te bewaren op de bijgevoegde plakkaart.

Tips om met peuters te vliegen

Buiten het meenemen van speelgoed zijn er nog andere tips die handig zijn om door te lezen wanneer je gaat vliegen met kinderen. Wij hebben ze hier onder overzichtelijk beschreven.

Boek ochtend vluchten

Wellicht ben je, net als ik, geen ochtend persoon maar laat dat niet in de weg staan. Het voordeel van ochtendvluchten is dat medepassagiers en vliegtuigpersoneel ’s morgens in het algemeen vriendelijker en behulpzamer zijn dan na een lange dag. Ook hebben peuters er een nachtrust op zitten waardoor ze minder snel verveeld en geïrriteerd zijn dan vlak voor hun middag dutje. Bijkomend voordeel is dat je zodra je geland hebt nog een hele dag voor je hebt!

Boek extra stoelen

Kinderen ouder dan twee jaar moeten hun eigen stoel hebben in het vliegtuig. Je kunt voor kinderen die jonger zijn dan twee jaar een aparte stoel boeken zodat je in het vliegtuig meer ruimte hebt. Let op: sommige vliegtuigmaatschappijen garanderen niet dat de geboekte stoelen naast elkaar zullen zijn. Je kunt tegen extra betaling twee of drie stoelen naast elkaar reserveren zodat je gegarandeerd naast je kind zit.

Boek directe vluchten

Boek directe vluchten daar waar het kan en plan lange vluchten rond het dutje van je kind. Natuurlijk kan je te maken hebben met vertragingen maar ook al kan je kindje een kort dutje doen zal het de vlucht aangenamer maken.

Heb je dan wel een vlucht met een overstap? Zorg er dan voor dat je kindje tijdens de overstap niet in slaap valt. Laat je kindje lekker rond wandelen, renen, lawaai maken en genieten van de vrijheid zolang het kan. Het is beter om op de grond even helemaal los te gaan dan op 9000meter hoogte.

Moet je de keuze maken tussen een stoel bij het gangpad of bij het raam dan raad ik je aan om te kiezen voor een stoel bij het gangpad. Ook al wil je kindje een stoel bij het raam om lekker naar buiten te kunnen kijken, wat volkomen begrijpelijk is. Een peuter wil vaak opstaan en lopen of wil je iets pakken uit je handbagage dan is het stukken eenvoudiger dat te doen wanneer je aan het gangpad zit. Mocht je met drie of meer personen vliegen dan kun je uiteraard wel drie stoelen naast elkaar boeken waardoor je kindje wel bij het raam kan zitten en naar iets anders kan kijken dan de achterkant van een stoel, en je ook de mogelijkheid hebt het kindje in de gangpad rond te laten rennen.

Valet parking

Parkeren je de auto bij vliegveld Eindhoven of Schiphol? Dan kun je ook kiezen voor valet parking. Met valet parking kun je direct doorrijden naar de vertrekhal waar een chauffeur je auto overneemt en deze naar de parking plaats rijdt. Voordeel voor jou is dat je geen gesjouw met bagage hebt en zeker wanneer je met jonge kinderen reist kan dit een groot plezier zijn. Bekijk hier valet parking aanbieders bij Schiphol.

Wat vind jij? Laat een reactie achter!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Ontvang kortingen, leuke artikelen en dat allemaal gratis!