Clicky

Schiphol parkeren P1, P3, P4 en P6: Wat is het en hoe werkt het?

Omdat de website van Schiphol.nl nogal onduidelijk is hebben wij een artikel gewijd aan de 4 parkeermogelijkheden bij Schiphol. In dit artikel behandelen we de overeenkomsten en de verschillen tussen Schiphol Parking P1,P3, P4 en P6.

</p> <h2>Uitleg P1 parkeren Schiphol</h2> <p>

In het eerste stuk van dit artikel geven wij je uitleg over P1 Kort Parkeren en Holiday Parking.

Waarom zou u kiezen voor P1 parkeren op Schiphol?

P1 Parkeren bestaat uit twee parkeerproducten Kort Parkeren en Holiday Parkeren. Deze producten hebben allebei gemeen dat er geparkeerd wordt op loopafstand van de vertrekhal. Dus wanneer je de afstand tot de vertrekhallen van Schiphol belangrijk vindt kies dan voor P1 parking. De voordelen zijn dat je binnen een paar minuten bij de vertrekhallen bent, er wordt voornamelijk overdekt geparkeerd en uw auto staat onder videotoezicht.

Voor wie is het?

Zoals eerder uitgelegd is P1 parking vooral een meerwaarde door de korte afstand naar de vertrekhallen. Wel is er een verschil in de parkeerproducten P1 Kort Parkeren en P1 Holiday Parking.

P1 Kort Parkeren is slechts te reserveren voor een duur van maximaal 48 uur en hoeft niet online gereserveerd te worden.Deze parkeerplaatsen worden vrijgehouden voor bezoekers die iemand ophalen of zelf kort op reis gaan. P1 Kort Parkeren kost per 10 minuten €1,- met een maximale dagtarief van €37,50. Let wel op als je langer dan twee dagen geparkeerd staat wordt het parkeerbedrag met €100,- per dag verhoogd.

P1 Holiday Parking, waar de P1 garage normaal alleen te reserveren was voor een duur van maximaal 48 uur is dit met Holiday Parking niet het geval. P1 Holiday Parking is er voor reizigers die liever wat langer op P1 willen staan, deze parkeerplaatsen zijn daarom alleen te reserveren voor een duur van minimaal 48 uur. Reserveren kan alleen online en de garage kent een beperkte beschikbaarheid dus reserveer op tijd! De kosten zijn afhankelijk van de duur en de periode waarin er geparkeerd wordt. Kom je veel later terug dan eerder gereserveerd? Dan dien je het volledige bedrag te voldoen bij terugkomst. Let op hier geld ook maximaal €100 extra per dag.

Hoe werkt het?

voor P1 Kort Parkeren hoeft er niet van te voren gereserveerd te worden en voor P1 Holiday Parking weer wel. Beide hebben wel dezelfde in- en uitrijd opties. Zo kan dit met kentekenherkenning en met creditcard.

Kies je voor creditcard? Dan dient het dezelfde te zijn als waarmee de reservering gemaakt is.

Hoe kan ik een reservering maken en wat betaal ik dan?

Beide parkeerproducten kunnen gereserveerd worden via de website van Schiphol. Reserveren voor P1 Kort Parkeren is niet nodig maar wel mogelijk en voor parkeren bij P1 Holiday Parking dient er altijd vooraf gereserveerd te worden.

  • Voor P1 Kort Parkeren geld een maximaal dagtarief van €37,50,-
  • Voor P1 Holiday Parkeren geld een tarief van gemiddeld €31,- per dag*

*Let op dit tarief is sterk afhankelijk van de periode. Wij hebben dit tarief gecontroleerd in februari voor maart 2019.

Je kunt tot 1 dag voor vertrek een reservering maken, indien er voldoende parkeerplaatsen beschikbaar zijn. Mocht je een foutje hebben gemaakt dan is het wijzigen van deze informatie kosteloos. Annuleren van een P1 Kort Parkeren is kosteloos en P1 Holiday Parking kost €5,-.

Kort, lang parkeren?

Zoals eerder uitgelegd is het grootste verschil tussen P1 Kort Parkeren en P1 Holiday Parkeren de maximale duur. Wil je tot 48 uur parkeren dan is P1 Kort Parkeren Schiphol ideaal voor jou. Vanaf 48 uur parkeren en toch op loopafstand van de vertrekhallen? dan is P1 Holiday Parking de beste keuze.

Hoe kom ik er?

Het adres wat je kunt invoeren in jouw navigatie apparaat is Ceintuurbaan Zuid te Schiphol. Je kunt deze Google Maps link gebruiken om de route te bereken. https://www.google.nl/maps/dir//Ceintuurbaan+schiphol/@52.307279,4.7459751,15z/data=!3m1!4b1

</p> <h2>Uitleg P3 lang parkeren</h2> <p>

Waar P1 en P2 vooral geadviseerd werden vanwege hun afstand naar de vertrekhallen en de mogelijkheid om kort te parkeren is P3 Lang Parkeren vooral de beste keuze vanwege de lang pokeren mogelijkheden.

Waarom zou je kiezen voor P3 Lang Parkeren

Je gaat langer dan 3 dagen op reis en de afstand tot aan de vertrekhallen van Schiphol hebben voor jou geen prioriteit, dan is P3 Lang Parkeren de beste keuze voor jou. Jouw auto parkeer je zelf op een op het onoverdekte terrein of kiest voor de overdekte garage.

Het parkeerterrein is goed bereikbaar vanaf de snelweg en de gratis snelbus, die iedere tien minuten rijdt, brengt je in 5 minuren naar de vertrekhallen. Niet sjouwen met je bagage? Bij de ingang van het parkeerterrein vind je een handig in- en uitlaad punt voor je bagage.

Voor wie is het?

Iedereen die drie dagen of langer wil parkeren bij Schiphol Amsterdam Airport kan kiezen voor P3 Lang Parkeren. Je auto staat op een iets langere afstand vanaf de terminal in vergelijking met P1 en P2 parking.

Hoe werkt het?

Voor het gebruik van P3 Lang Parkeren is een reservering niet verplicht, echter wel aan te raden omdat de prijs dan iets goedkoper is. Ook op de dag van je vertrek kun je een parkeerplek vinden.

Heb je niet gereserveerd? Dan kun je het parkeerterrein inrijden en ter plaatse betalen met creditcard of pin. Bij het niet reserveren gelden onderstaande tarieven:

  • voor 1- 3 dagen geld een tarief van €65 bij onoverdekt en €75 bij overdekt.
  • vanaf 3 dagen gelden bovenstaande tarieven + €7,50 extra per dag.

Later terug? houd dan rekening met extra kosten van €10,- per dag.

Wel reserveren? Dit kan minimaal 4 uur voor aankomst en kan online via: https://www.schiphol.nl/nl/parkeren/producten/p3-lang-parkeren/

De tarieven bij het reserveren zijn afhankelijk van periode en duur, op dit moment zijn de kosten 52,50* voor 3 dagen.

*Let op dit tarief is sterk afhankelijk van de periode. Wij hebben dit tarief gecontroleerd in februari voor maart 2019.

Kort, lang parkeren

Schiphol Lang Parkeren is te boeken vanaf minimaal drie dagen parkeren en valt dus onder lang parkeren Schiphol.

Hoe kom ik er?

Op Schiphol volgt u de borden P3 lang parkeren Schiphol, daar parkeert u de auto en stapt u in de snelbus richting de terminal.

Het adres wat je kunt invoeren in jouw navigatie apparaat is Holiday Avenue, Schiphol, Haarlemmermeer. Je kunt deze Google Maps link gebruiken om de route te bereken. https://www.google.nl/maps/dir//Holiday+Avenue,+1118+Schiphol/@52.3221171,4.7589348,15z

</p> <h2>Uitleg P4 Valet Parking</h2> <p>

De voordeligste parking van Schiphol! Vind je afstand geen probleem en wil je toch tegen een voordelig tarief parkeren bij Schiphol dan is P4 Basic Parkeren de beste keuze voor jou!

Waarom zou je kiezen voor P4 Basic Parkeren 

Wil je parkeren bij Schiphol, hecht je minder waarde aan afstand naar de vertrekhallen extra services. Op P4 parkeer je tegen een heel scherp tarief op Schiphol. De reden dat je minder hoeft te betalen is omdat er minder services worden aangeboden. Zo zijn er geen servicemedewerkers aanwezig en kan je auto alleen onoverdekt geparkeerd worden.

Is dit allemaal geen probleem voor jou? Dan parkeer je op het parkeerterrein van P4 prima, dit terrein is makkelijk te bereiken vanaf de snelweg. De gratis snelbus – die ieder kwartier vertrekt – brengt je in ongeveer tien minuten naar de vertrekhal.

Voor wie is het?

Iedereen die drie dagen of langer wil parkeren bij Schiphol Amsterdam Airport kan kiezen voor P4 Basic Parkeren. Je auto staat op een iets langere afstand vanaf de terminal in vergelijking met P1 en P3 Parking.

Hoe werkt het?

Voor het gebruik van P4 Basic Parking is vooraf reserveren een vereiste. De tarieven bij het reserveren zijn afhankelijk van periode en duur, op dit moment zijn de kosten 52,50* voor 3 dagen.

Let op: Het parkeerterrein kent een wintersluiting en is per 1 april 2019 weer beschikbaar.

Later terug? houd dan rekening met extra kosten van €10,- per dag.

Reserveren: Dit kan minimaal 4 uur voor aankomst en kan online via: https://www.schiphol.nl/nl/parkeren/producten/p4-basic-parking/

*Let op dit tarief is sterk afhankelijk van de periode. Wij hebben dit tarief gecontroleerd in februari voor april 2019.

Kort, lang parkeren

P4 Basic Parking is te boeken vanaf minimaal drie dagen parkeren en valt dus onder lang parkeren Schiphol.

Hoe kom ik er?

Op Schiphol volg je  de borden P3 lang parkeren Schiphol, daar parkeert je de auto en stap je in de snelbus richting de terminal.

Het adres wat je kunt invoeren in jouw navigatie apparaat is Loevesteinse Randweg, 1171 PK Badhoevedorp. Je kunt deze Google Maps link gebruiken om de route te berekenen. https://goo.gl/maps/QgrVs6w1i8S.

</p> <h2>Uitleg P6 Valet Parking</h2> <p>

Parkeren overlaten aan de professionele medewerkers van Schiphol? Dan is P6 Valet Parking de beste keuze voor jou. Parkeer je auto in de P6 garage en geef je sleutels af aan de balie. Jij kan meteen starten met je vakantie, je kan namelijk binnendoor naar de vertrekhallen.

Waarom zou je kiezen voor P6 Valet Parking?

Parkeren bij Schiphol maar zelf niet zoeken naar een parkeerplaats of gedoe met snelbussen? Dan is Valet Parking ideaal voor jou. Je parkeert namelijk je auto en geeft je sleutels af. De medewerkers van Schiphol zorgen ervoor dat jouw auto op een onoverdekt terrein geparkeerd wordt.

Om er zeker van te zijn dat je auto weer in goede staat terug krijgt wordt je auto door een unieke videostraat gereden. Hier wordt een opname van de auto gemaakt zodat je er zeker van bent dat je auto in precies dezelfde staat terug krijgt. Ook wordt jouw auto via gps gevolgd.

Voor wie is het?

Iedereen die drie dagen of langer wil parkeren bij Schiphol Amsterdam Airport kan kiezen voor P6 Valet Parking. Je bent binnen slechts  2 minuten bij de vertrekhallen en parkeert je auto zelf niet. Let op: je laat je sleutel wel achter!

Hoe werkt het?

Met P6 Valet Parking rij je naar garage P6 van Schiphol. Daar parkeer je jouw auto en geef je de autosleutels af aan de balie. Je kunt direct door, want binnendoor loop je in slechts 2 minuten naar de vertrekhal.

Reserveren: Dit kan minimaal 4 uur voor aankomst en kan online via: https://www.schiphol.nl/nl/parkeren/producten/p6-valet-parking/

Het tarief voor 3 dagen is €104,50, hiermee komt de prijs uit op gemiddeld €34,- per dag.

*Let op dit tarief is sterk afhankelijk van de periode. Wij hebben dit tarief gecontroleerd in februari voor maart 2019.

Kort, lang parkeren

P6 Valet Parking is te boeken vanaf minimaal drie dagen parkeren en valt dus onder lang parkeren Schiphol.

Hoe kom ik er?

Het adres wat je kunt invoeren in jouw navigatie apparaat is Transportstraat, 1118 ZG Schiphol, Haarlemmermeer. Je kunt deze Google Maps link gebruiken om de route te bereken: https://goo.gl/maps/T73DkZ7hak12

Wat vind jij? Laat een reactie achter!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Ontvang kortingen, leuke artikelen en dat allemaal gratis!