Ga je op reis naar Amerika en wil je veel zien en niet afhankelijk zijn van het openbaar vervoer dan is een auto huren de makkelijkste manier om je te verplaatsen. Een auto huren in Amerika namelijk een van de meeste gebruikelijke manieren van reizen. Dit heeft verschillende redenen waaronder het slecht georganiseerde openbaar vervoer in de Verenigde Staten. Ook kiezen veel mensen voor autoverhuur vanwege de lange afstanden. Zo is het makkelijk om te vliegen en bij aankomst een auto te huren voor een leuke auto rondreis in Amerika.
Veel luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus bieden in samenwerking met autoverhuurbedrijven vaak gecombineerde pakketten ook wel de fly-drive pakketten. Voordat je voor voor een pakket als deze kiest kijk dan goed wat dit pakket precies inhoudt. Vaak lijkt het namelijk dat gaat om een ‘gratis’ huurauto bij een dure reis, maar de kosten zitten vaak in andere elementen verborgen. Ook kunnen dit soort deals de nodige beperkingen hebben of alleen gelden voor de vrij dure auto’s. Waardoor je mogelijk toch nog veel kwijt bent aan het huren van een foto. Het advies voor het huren van een blijft, vergelijk veel en boek ruim van te voren.
Autoverhuurbedrijven in Amerika
De grootste nationale autoverhuurbedrijven zijn in de Verenigde Staten zijn:
- Alamo
- Avis
- Budget
- Dollar
- Hertz
- National
- Thrifty
Deze nationale verhuurbedrijven zijn gevestigd in alle grote steden en op internationale luchthavens. De locaties zijn per dag open van 8:00 tot 22:00 uur en zijn te bereiken middels een gratis (lokaal) nummer.
Van de bovengenoemde verhuurbedrijven zijn Dollar en Thrifty het voordeligst. Maar ook de andere verhuurbedrijven hebben vaak speciale acties zoals korting op zakenreizen, in het weekend of juist voor langere periode. Ook hebben sommige verhuurbedrijven een actie lopen met vliegmaatschappijen en reisbureaus.
Tips bij het huren
-
Tarieven:
Voordat je een auto huurt vergelijk vooraf de tarieven online. Deze kunnen flink variëren per verhuurbedrijf. Ook wordt het aangeraden om vooraf een auto te reserveren, dit kan ook in kosten schelen.
-
Pakket:
Let er ook goed op wat voor pakket je kiest. Een all inclusive pakket klinkt vaak heel compleet en als reiziger heb je het idee niks tekort te komen. Maar lees je goed in wat all inclusive in dat geval inhoudt, het kan zomaar zijn dat dit pakket niet al het noodzakelijke bevat of dat je extra betaalt voor diensten die je niet gaat gebruiken. Kies daarom alleen voor de zaken waar je zeker gebruik van gaat maken.
-
Locatie:
Let ook op waar de auto huurt, het kan namelijk zijn dat jij bij dezelfde verhuurder op een andere vestiging duurder uit bent. Zo zijn luchthavens zijn over het algemeen de duurste plaatsen om een auto te huren, gevolgd door de vestigingen in het centrum van betreffende stad.
Tarieven
De tarieven variëren aanzienlijk van staat tot staat: Chicago en New York behoren tot de duurste (ongeveer twee keer gemiddelde), terwijl Florida en Californië de goedkoopste zijn. Er zijn veel factoren die van invloed zijn op het tarief, zoals de dag van de week en het seizoen, de grootte van de stad en de populariteit van de lokale toeristische attracties.
Een oude auto huren
Amerika kent uiteraard ook goedkopere verhuurbedrijven in vrijwel alle grote steden. Deze bedrijven hebben vaak enkele tot meerdere vestigingen per stad. Ook zijn er verhuurbedrijven die oudere auto’s verhuren, deze auto’s zijn meestal drie tot vijf jaar oud. Hoewel de auto’s vaak versleten ogen zijn ze onder kap nog prima in orde. Het huren van een oudere auto is vaak de helft goedkoper dan een nieuwe auto. Wel is vaker sprake van meer verborgen kosten zoals hogere kilometerbetalingen.
De verhuurbedrijven die oudere auto’s aanbieden zijn:
- Rent-a-Heap
- Rent-a-Junk
- Rent-a-Wreck
- Ugly Duckling
Vereisten
Leeftijd:
Om een auto te huren moet je vaak minimaal 21 jaar zijn en minimaal jaar in het bezit te zijn van een rijbewijs. Enkele verhuurbedrijven zoals Avis wijken hiervan af door te verhuren aan reizigers vanaf 18 jaar. Hertz daarentegen heeft een minimum leeftijdseis van 25. Ben je jonger dan 25 jaar dan betaal je vaak een Under Age-toeslag, hierdoor is de premie hoger. Ook komt het wel eens voor dat vrouwen minder premie betalen omdat zij minder snel in aanraking komen met ongelukken.
Rijbewijs:
Nederlandse rijbewijs is geldig in Amerika, ook wanneer je een auto huurt. Wel komt het weleens voor dat verhuurbedrijven een internationaal rijbewijs (IRB) eisen. Een IRB is verkrijgbaar bij de ANWB winkel en kan niet online aangevraagd worden. Bij het aanvragen dien je rijbewijs en een recente pasfoto bij je te hebben. Een IRB kost EUR 18,95 en is 1 jaar geldig. Om er zeker van te zijn dat een IRB nodig is handig dit vooraf te controleren bij het verhuurbedrijf naar keuze.
Creditcard:
Voor het reserven en huren van een auto is altijd een creditcard nodig, wij zijn in ieder geval geen verhuurbedrijven tegen gekomen die zonder een creditcard werken. Je creditcard wordt namelijk gebruikt als garantie bij de reservering, om de waarborgsom te voldoen en de uiteindelijke betaling. Zorg daarom voor een dekkende of ruimte in je limiet, de waarborgsom kan namelijk behoorlijk hoog zijn. Mocht je in staat zijn twee creditkaarten mee te nemen, doe dit dan vooral! Let er ook op dat naam van de creditcardhouder gelijk is aan de persoon die contract ondertekent en de hoofdbestuurder is. Creditcardmaatschappijen bieden vaak ook een aantal verzekeringen aan bij het huren van een auto, zo het eigen risico tot een bepaald bedrag afgedekt en zit er een rechtsbijstandverzekering bij.
Verzekeringen:
Een van de belangrijkste onderdelen van het huren van een auto. Een ongeluk is namelijk makkelijker gemaakt in een ander land waar je de regels minder goed kent. Vrijwel alle bekende verhuurbedrijven (zoals Hertz, Dollar en Avis) bieden auto’s aan met de nodige verzekeringen, dit zijn vaak:
- Aansprakelijkheidsverzekering
- Diefstalverzekering
- All risk verzekering (schade)
Ook heb je de mogelijkheid om extra verzekering af te sluiten of je eigen risico af te kopen, andere verzekeringen kunnen zijn:
- Persoonlijke ongevallen verzekering
- Bescherming van persoonlijke bezittingen
- Aanvullende aansprakelijkheidsverzekering
Of dit nodig is volledig afhankelijk van hoe verzekerd jij de weg op wilt. Mocht je een reisverzekering hebben dan ben je persoonlijk (ongevallen en bezittingen) vaak gedekt. Let er ook op dat het een aansprakelijkheidsverzekering bij derden vaak niet wordt geaccepteerd. Ook komen veel creditcards met enkele dekkingen, ook hier dien je goed na te kijken. Dubbel verzekeren is namelijk nooit nodig!
Overige tips
Ga je naar New York? Dan is wellicht de New York Pass geschikt voor jou. Hiermee bespaar je op vele attracties en heb je met 1 pas toegang tot geselecteerde attracties in New York.
Het vliegen naar de VS is gemiddeld ± 8 uurtjes. Lees hier onze review over de beste nekkussens voor in het vliegtuig en op reis!
Wat zijn jouw ervaringen met auto huren in Amerika?
Heb jij een auto gehuurd in de VS? Hoe is dat bevallen? Het zou leuk zijn om jullie review over een van deze bedrijven te horen.