Clicky

Reisbenodigheden: nekkussens voor op reis!

Reizen is fantastisch, een mogelijkheid om de wereld te verkennen en je eigen grenzen te verleggen. Maar het reizen heeft ook een nadelige kant, namelijk de reis zelf. Een reis start namelijk vaak in een vliegtuig of een bus, waar je velen uren doorbrengt in krappe ruimtes waar je niet comfortabel zit. Daarvoor breng je ook nog eens veel tijd door op drukke en luide luchthavens of treinstations, wachtend op je vlucht of rit. Ben jij iemand die veel reist? Dan is comfortabel reizen waarschijnlijk een van de belangrijkste dingen voor jou. Tijdens het wachten of het reizen zelf zit je namelijk vaak op een stoel en of sta je ergens. Je kan niet even gaan liggen en rusten of een dutje doen.

Niemand wil deze persoon zijn :)
Niemand wil deze persoon zijn 🙂

Hoe je wel kan rusten en iets comfortabeler kan reizen? Dit kan door het aanschaffen van een nekkussen voor tijdens je reis.

Bekijk hier alle nekkussens

Een reiskussen geeft je de mogelijkheid om zittend je hoofd te laten rusten en te kunnen slapen. Een reiskussen in het vliegtuig of bus zorgt niet alleen voor steun maar ook voor een goede nachtrust tijdens het reizen. Nekkussens zijn namelijk speciaal ontworpen voor ondersteuning van je hoofd en nek, het verbetert daarnaast ook de slaapkwaliteit.

De belangrijkste dingen waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een goed reiskussen voor in het vliegtuig of bus, is dat het 1) compact, 2) draagbaar en 3) comfortabel moet zijn. Daarnaast is het ook goed om te weten welke ondersteuning je wenst te hebben en hoe de kussen moet zitten. De reiskussens zijn verkrijgbaar in prijzen tussen ongeveer EUR 7,- en 100,-. De prijs afhankelijk van het model, de techniek die toegepast wordt (bijv. memory foam) en het merk. Klik hier voor het aanbod van de beste reiskussens voor tijdens het reizen op.

Nekkussens, because you are worth it!
Nekkussens, because you are worth it!

Soorten nekkussens

Sinds de laatste jaren zijn er steeds meer soorten nekkussens verkrijgbaar. Er is een onderscheid in traditionele reiskussens en kussens in andere modellen en nieuwe technieken. De meer traditionele reiskussen is er een in een u-vorm en vaak gevuld met traagschuim. De nieuwere modellen zijn vaak gevuld met onder andere memory foam of komen in hele andere vormen zoals een sjaal.

Zie je door het bomen het bos niet meer, wij hebben de drie bekendste varianten nekkussens voor je verzameld

1) U vorm reiskussen;

Dit is het meest traditionele reiskussen. Deze is vaak gevuld met stof of bolletjes. Ook is deze er in verschillende varianten en kleuren, zoals de opblaasbare kussens. Dit reiskussen is ideaal voor reizen met het vliegtuig. Bekende merken zijn Travelsafe en Travelmore, de prijzen starten veelal vanaf EUR 10,49.

Snel en gemakkelijk mee te nemen

U-vorm kussens zijn erg populair en de meest verkochte soort reiskussens. Dit ergonomische u-vorm ontwerp is perfect voor het ondersteunen de hoofd en nek en zit goed op de schouders. Deze kussen is ook verkrijgbaar in meerdere varianten waaronder een opblaasbare en een met een memory foam vulling.

VergelijkParkerenSchiphol.com adviseert: Travelsafe Nekkussen – zwart

Bekijk Travelsafe Nekkussen – zwart

Comfortabel • Goede neksteun • U – vorm • Ideaal voor op reis

Als je op zoek bent naar een goede reiskussen zonder fratsen dan is de u-kussen van Travelsafe een goede keus. Deze kussen is ondersteunt je nek en zorgt voor ultiem comfort tijdens het reizen. De reiskussen van Travelsafe is een opgevulde kussen van fleece en is niet opblaasbaar, wel kan deze vastgeklikt worden aan de tas of koffer.

 • Afmetingen: 128 x 28 x 8 cm
 • Gewicht: 109 gram
 • Materiaalsoort: Polyester/ Fleece
 • Prijs: EUR 10,97
 • Reviews: 99
 • Score: 4,3 van de 5

Reviews en ervaringen met Travelsafe Nekkussen – zwart

Travelsafe Nekkussen – zwart

De reiskussen van Travelsafe heeft op moment van schrijven 99 reviews en een score van 4,3 van de 5. De meeste klanten zijn tevreden met de kussen vanwege zachtheid en de comfortabele vulling van bolletjes. Door deze bolletjes biedt de kussen goede ondersteuning en vormt zich naar de nek van de reiziger. De kussen is niet opblaasbaar of op te vouwen maar kan wel vastgeklikt worden aan de tas of koffer. De kussen is ook nog eens makkelijk schoon te maken en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Daarnaast is er ook een goede verhouding tussen de prijs en kwaliteit, deze top reiskussen kost namelijk maar EUR 10,79!

Lees hier alle reviews van Travelsafe Nekkussen – zwart

2) Trtl reiskussen (uitspraak turtle);

Trtl reiskussen

Dit kussen lijkt totaal niet op een kussen maar is een dikke sjaal die de reiziger om de nek kan wikkelen. Doordat het reiskussen om de hele nek wordt gewikkeld geniet de reiziger van ultieme ondersteuning. Dit reiskussen is een van beste nekkussens voor in het vliegtuig. Een bekend merk is VK Dutch Trading en het kussen kost EUR 19,95.

De trtl (uitspraak; turtle) reiskussen is een nekkussen met zachte fleecevoering en gestructureerde neksteun. De trtl kussen lijkt op een dikke sjaal die je om nek heen kan wikkelen. Er is wetenschappelijk onderwezen dat dit reiskussen het hoofd in een betere ergonomische positie houdt dan een standaard traagschuim u-vorm reiskussen. Dit komt vooral omdat trtl nekkussen om de nek heen wordt gewikkeld en ondersteuning biedt aan zowel de achterkant van het hoofd als de kin. Ook kan is het kussen precies in te stellen naar de wensen van de reiziger. De kussen is makkelijk mee te nemen en is gemaakt van een zachte fleece stof. Hoe het werkt? De trtl reiskussen bevat een flexibel gaas dat in het kussen is verwerkt. Nadat de kussen rondom het nek is gewikkeld en de nek ontspant tijdens de slaap, neemt het gaas in de sjaal de belasting van het hoofd op zich. De nek wordt hierdoor ondersteunt maar geniet toch van een zachte steun en comfort.

VergelijkParkerenSchiphol.com adviseert: Travel Pillow Reiskussen, VK Dutch Trading

Bekijk het Travel Pillow nekkussen

Comfortabel • Goede neksteun • Trtl • Aanpasbaar • Ideaal voor op reis • Compact

Travel Pillow Reiskussen
Travel Pillow Reiskussen

Ben je zoek naar een reiskussen die zowel die het hele hoofd ondersteund en niet teveel ruimte inneemt? Kies dan voor een Trtl reiskussen van VK Dutch Trading. Dit kussen is gemaakt van een zachte fleece stof die de reiziger zelf makkelijk kan omdoen. Dit nekkussen ziet eruit als een dikkere sjaal die zich als een col om de nek vormt. De trtl kussen is ideaal voor reizen waarbij er veel wordt gezeten. Met dit reiskussen slaap je met voldoende ondersteuning en heb je geen last van een knikkend hoofd.

 • Afmetingen: 30 x 20 x 30 cm
 • Gewicht: 200 gram
 • Materiaalsoort: Katoen
 • Prijs: EUR 19,95
 • Reviews: 3 (bestverkochte item)
 • Score: 4,7 van de 5

Reviews en ervaringen Trtl reiskussens

De reiskussen van VK Dutch Trading heeft op moment van schrijven slechts 3 reviews, maar is wel het bestverkochte item. De trtl kussen heeft een score van 4,7 van de 5. De klanten zijn tevreden met dit reiskussen vanwege de gehele ondersteuning van het hoofd, ook is het kussen heel compact. Nadeel kan zijn dat de sjaal erg warm om de nek kan voelen, dit omdat deze wat strakker bevestigd zit.

Lees hier alle reviews van het Trtl Nekkussen

3) Memory foam met verschillende verdikkingen en een sluiting;

Memory foam reiskussen

Dit kussen heeft veel weg van de standaard u- vorm reiskussen, maar wijkt iets af door het unieke model. Dit model heeft een aantal verdikkingen die voor betere ondersteuning zorgen, ook blijft het model altijd goed door de memory foam. Het ideale reiskussen voor lange vluchten. Bekende merken zijn Beefree, Travelmore en Cabeau, de prijs van een memory foam kussen is afhankelijk van model en merk. Gemiddeld kost een kussen EUR 23,95.

De memory foam reiskussen is er een in de u-vorm model. Dit kussen is gevuld met memory foam waardoor deze nooit uit model raakt. Een memory foam reiskussen is er een in vele varianten. Zo heb je de standaar u vorm modellen maar ook de modellen waarbij er verdikkingen zijn aangebracht die voor iets meer steun zorgen. Door deze verdikkingen kan anders dan bij een standaard u-vorm de nek niet naar voren vallen en wordt de kin ondersteund. Memory foam voelt daarnaast ook erg prettig aan en is makkelijk op te bergen.

VergelijkParkerenSchiphol.com adviseert Beefree Memory Foam Nekkussen

Bekijk het BeeFree Nekkussen

Comfortabel • Goede neksteun • Memory foam • Ideaal voor op reis • Compact

Beefree Memory Foam Nekkussen

De Beefree memory foam reiskussen is in tegenstelling tot de standaard u vorm kussen een die volledige neksteun biedt. De voorkant van het kussen is zelf te sluiten op en biedt door de verdikkingen voldoende steun voor de kin, mocht hij voorover vallen. Bovendien biedt de klassieke vorm aantoonbaar meer robuuste ondersteuning, ongeacht de richting waarin het hoofd valt tijdens de slaap. De zijkanten zijn zwaar opgevuld met veel schuimmateriaal en de achterkant van het kussen heeft een unieke vorm die helpt om het hoofd op zijn plaats te houden. De hoes van de beefree reiskussen is gemaakt van zacht fluweel en kan makkelijk afgerist worden om gewassen te worden. Ook komt de kussen in een handige opbergzak.

 • Afmetingen: 29,5 cm x 30,5 cm x 12 cm
 • Gewicht: 347 gram
 • Materiaalsoort: Memory Foam en fluweel
 • Prijs: EUR 23,95
 • Reviews: 16
 • Score: 4,1 van de 5

Reviews en ervaringen memory foam nekkussens

De reiskussen van Beefree heeft op moment van schrijven 16 reviews en een score van 4,1 van de 5. Reizigers zijn het meest tevreden over het model van het kussen. Deze biedt door de verschillende verdikkingen en de unieke vorm de ideale ondersteuning. Ook kan het kussen bij de kin vastgeklikt worden waardoor de voorkant van de hoofd ook ondersteund wordt. De Beefree kussens hebben ook een mooie uitstraling door het fluweel en kunnen makkelijk opgeborgen worden. Nadeel kan zijn dat het model niet past, hierdoor zijn er twee verschillende varianten. Een groot en klein model, de verkoper geeft aan dat vrouwen vaak voor een kleiner model kiezen en mannen voor een groot. Mocht je een verkeerd model kopen dan kan de ondersteuning niet optimaal zijn.

Lees hier alle reviews van het memory foam Nekkussen

Wat vind jij? Laat een reactie achter!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Ontvang kortingen, leuke artikelen en dat allemaal gratis!