Clicky

Park en Ride Schiphol

 

Op vakantie gaan wordt steeds goedkoper. Je kan een last minute ticket soms al een vinden voor onder de 100 euro. Mocht je jouw auto willen parkeren bij de luchthaven, dan zal je in sommige gevallen meer kwijt zijn aan je parkeerplaats dan aan je vliegticket. Het moet veel goedkoper kunnen en niet omdat wij als Nederland altijd alles goedkoper willen, maar het kan in dit geval ook stuk goedkoper.

Mocht je dicht bij de luchthaven willen parkeren en op loopafstand je auto hebben staan? Dan betaal je bij de drie grootste luchthavens van Nederland ongeveer 120 euro. Op Schiphol ben je 125,50 euro kwijt, Eindhoven 123 euro en in Rotterdam betaal je 90 euro.

Het vergt wel wat concessies. Want je moet genoegen nemen met een aantal factoren die wel degelijk voor sommige mensen een rol spelen. De oplossing voor de dure parkeerplek is: Park & Ride.

Hoe gaat Park en Ride in zijn werk

Je parkeert jouw auto in Hoofddorp op een gratis plek. Vervolgens pak je het openbaar vervoer naar Schiphol. Je betaalt 4,40 euro voor een retourtje met de bus naar Schiphol. Dit kan ook voor andere luchthavens. Je kan in de buurt van de luchthaven gratis parkeren en met de bus naar de luchthaven van Eindhoven of Rotterdam. In Eindhoven betaal je voor een retourtje 4 euro en in Rotterdam slechts 2,20 euro.

Reserveer je parkeerplaats op tijd

Als je echt niet met de bus naar de luchthaven wil, maar het liefst je auto in de buurt hebt. Dan is het raadzaam om je plek op tijd te reserveren. Het scheelt soms 80 procent met een last minute plek. Dit geldt voor alle luchthavens het scheelt enorm veel geld als je op tijd reserveert.

Als je alle parkeeraanbieders wilt vergelijken, kijk dan op de website en voer jouw vakantiedagen in en zie welke aanbieder het voordeligst is. Wil je eerst wat beoordelingen en reviews bekijken, ga dan naar de ervaringen website.

Wat vind jij? Laat een reactie achter!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Ontvang kortingen, leuke artikelen en dat allemaal gratis!