Clicky

Huisdier mee op reis? Zo werkt het

Wil je je huisdier meenemen op reis in het vliegtuig? Bereid dit dan heel goed voor. Er zijn heel strikte regels die gelden voor het vervoeren en invoeren van huisdieren. De regels verschillen per airline. Als je vanaf Schiphol vliegt, kijk dan ook even op de website van de luchthaven. Daar staan een aantal praktische tips.

Huisdier mee op reis: drie manieren in het vliegtuig

Op de website van Schiphol staat dat er drie reismogelijkheden voor het meereizen van je huisdier zijn. Dit kan in de cabine, in het bagageruim of op een aparte vlucht. Voor het meereizen in de cabine zijn er regels met betrekking tot de grootte van het huisdier, een kennel is verplicht. Lang niet alle luchtvaartmaatschappijen staan meereizen in de cabine toe. Informeer dus altijd van tevoren bij uw airline wat wel en niet is toegestaan. Dan is de andere optie het vrachtruim. Het vrachtruim van een vliegtuig is altijd verwarmd en de druk is er normaal, dus je dier verkeert in goede omstandigheden.

Huisdier mee op reis: zorg voor de juiste documenten

Ook voor je huisdieren moet je geldige reisdocumenten hebben. Daarnaast moet je voor elk dier een gezondheidsverklaring hebben die niet ouder is dan twee dagen. Ook een hondsdolheidverklaring, bij voorkeur niet ouder dan een jaar is verplicht. Zorg verder dat je huisdieren de juiste inentingen hebben. Voor sommige landen geldt een quarantainebepaling. De beste tip voor je huisdier mee op reis: regel het goed en op tijd.
Gaat u met de hond op vliegvakantie? Lees dan het artikel over honden meenemen op vakantie.

Wat vind jij? Laat een reactie achter!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Ontvang kortingen, leuke artikelen en dat allemaal gratis!