Clicky

Donatie reizigers Schiphol aan Unicef

In 2014 is er met de collecte op Amsterdam Airport Schiphol €165.000 opgehaald. Dit allemaal voor de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties, het goede doel UNICEF. De medewerkers van Schiphol haalden door middel van acties €57.500 op voor tevens hetzelfde goede doel.

Collecte Schiphol

Elk jaar wordt door middel van collectes geld opgehaald voor een goed doel. Het goede doel moet wereldwijd actief zijn en geen politieke binding hebben. Al vanaf 2012 is er een samenwerking gestart tussen Schiphol en UNICEF Nederland. Niet alleen leveren de collectes geld op, ook diverse acties georganiseerd door medewerkers van Schiphol Group leveren veel op.

Succes

Vanwege het grote succes heeft Schiphol de samenwerking met UNICEF met twee jaar verlengd. Met de inzet van UNICEF voor de kinderrechten over de hele wereld, vindt Schiphol dat ze daar nog een steentje aan bij kunnen dragen. Het doel past goed bij Schiphol en ze kijken daarom ook uit naar nog twee jaar samenwerken.

UNICEF

In meer dan 155 landen en gebieden strijdt UNICEF voor kinderrechten. Dit houdt in dat elk land de rechten van kinderen respecteert en naleeft. De organisatie zet zich in op verschillende gebieden, namelijk water, gezondheidszorg, onderwijs, voeding en bescherming. Op die manier wordt geprobeerd te overleven en armoede overwonnen. UNICEF werkt onder het motto ‘Unite for Children’ samen met verschillende partijen.

Wat vind jij? Laat een reactie achter!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Ontvang kortingen, leuke artikelen en dat allemaal gratis!