Clicky

Beste backpack/ koffer sloten voor op reis

Je hebt besloten een reis te maken en vraagt je af of het raadzaam is om een koffer slot te kopen voor je koffer of backpack? Misschien weet je dat diefstal van bagage wereldwijd voorkomt en je met een koffer slot/ backpack slot het de dieven lastiger wil maken. Dan ben je op de juiste plek terecht gekomen, lees in dit artikel wat de beste koffer slot is voor op reis en tips om bagage diefstal te voorkomen.

Dieven komen in alle vormen en maten! Wees gewaarschuwd ;)
Dieven komen in alle vormen en maten! Wees gewaarschuwd 😉

Er zijn tientallen, misschien wel honderden soorten koffer sloten maar wat is nou de beste koffer/ backpack slot die je geen rib uit je lijf kost? Gelukkig hoef jij ze niet meer te vergelijken, dat hebben wij voor jou gedaan.

Tot slot (ha, snap je hem?): ontdek hieronder de beste koffer sloten en kies de gene die het beste bij jou past.

Top 3 koffer sloten

De top 3 sloten die wij hebben geselecteerd zijn:

TravelMore TSA Kofferslot 3 Cijferig – Reisslot – Reis Cijferslot – Cijferhangslot – Hangslot – Hangslotje – Bagageslotjes – Slot voor Bagage – USA Slotjes – 2 Stuks

Bekijk het TSA 3 cijferig koffer slot

TravelMore TSA Kofferslot 4 Cijferig – 3 stuks – Reisslot – Reis Cijferslot – Cijferhangslot – Hangslot – Hangslotje – Bagageslotjes – Slot voor Bagage – USA Slotjes

Bekijk het TSA 4 cijferig koffer slot

Kofferslot – TSA Kabelslot – Zwart

Bekijk het TSA kabelslot

Wat is een TSA slot?

TSA staat voor Transportation Security Administration. In de VS, Europa en Azië is het toegestaan dat de luchthaven beveiliging je koffer kan onderzoeken zonder medeweten van de reiziger wanneer zij van mening zijn dat er een risico bestaat. Men kan bijvoorbeeld je koffer controleren op drugs, wapens en andere verboden middelen. Om je koffer te openen dient men natuurlijk de code te weten. De TSA kan jouw koffer inspecteren, controleren en weer inpakken. Dit kan men omdat ze door middel van het TSA protocol de koffer kunnen open zonder deze met kracht te hoeven openbreken. Wanneer je een koffer slot hebt met TSA standaard, herkenbaar aan een rode diamant, weet je dat die TSA goedgekeurd is. De TSA sloten zijn speciaal ontwikkeld om luchthavens controles eenvoudiger te maken voor de reiziger en voor de luchthaven beveiliging. Vlieg je regelmatig en wil je een goed slot? Dan raden wij je een TSA slot te nemen.

TSA is herkenbaar aan het rode diamantje.

Soorten koffer sloten

Sleutelslot

Dit is het traditionele slot wat iedereen wel kent. Je hebt zelf de sleutel waarmee je de koffer kan openen. Je hoeft geen wachtwoord combinatie te onthouden. Het nadeel is dat de sleutels vrij klein zijn en je ze snel kan verliezen. Mocht je de sleutels verliezen dan moet je het slot open zagen.

Combinatie slot/ codeslot

Dit zijn populaire keuzes onder backpackers. Ze werken met een code combinatie van drie of vier cijfers en zijn niet lastig te onthouden. Je kunt de code bijvoorbeeld in je telefoon opslaan!

Hangslot

Kabelsloten zijn handig wanneer je meer flexibiliteit wil. Je kan bijvoorbeeld je backpack vergrendelen in je hostel. Je kunt het slot gebruiken voor handbagage, koffers, rugzakken enzovoort.

Uittrekbaar hangslot

Dit slot heeft een kabel van maximaal een meter waarmee je rugzakken aan elkaar kan vergrendelen. Je kunt je tas aan een bar vast maken. Nadeel is dat dit slot gemakkelijker is te breken, om die reden raden wij zo een type slot niet aan.

Sleutelkaart slot

Dit systeem werkt het zelfde als de cards in hotels. Je swiped je kaart langs je slot waarmee je je koffer kunt openen. Nadeel is dat je de kaart kan verliezen maar het voordeel is dat je de kaart in je portemonnee kunt bewaren tussen je andere pasjes.

Heb ik een slot nodig?

Vlieg je regelmatig en wil je een goed slot welke TSA approved is waardoor je koffer niet opengebroken hoeft te worden? Kies dan niet een regulier koffer slot maar een TSA goedgekeurd slot. Ga je op een backpack reis is het een fijne gedachte dat je backpack/ koffer beschermd is en dat je waardevolle spullen zoals een camera en laptop enigszins beschermd zijn. Natuurlijk blijft het een slot en is het geen kluis en is het niet onmogelijk om hem open te breken. Stel dat in een hostel vier koffers liggen waarvan twee zonder koffer slot, welke koffer denk je dat een dief mee zal nemen? Juist, de gene die hij het makkelijkst open kan krijgen. Ook hebben niet alle hostels en accommodaties kluizen waardoor je backpack in de kamer achtergelaten moet worden.

Bekijk alle koffer sloten

TSA Koffer slot instellen en resetten

Standaard zijn TSA cijfersloten voorzien van een fabriekscode zoals 000 of 0000. Deze kun je wijzingen middels onderstaande instructies.

TSA slot instellen

  1. Controleer of het slot ingesteld staat op de fabriekscode (000 of 0000)
  2. Druk op de knop om het slot te openen
  3. Gebruik een paperclip of een naald om het pinnetje op het TSA slot in te drukken en houd hem ingedrukt
  4. Stel je code in (hou het pinnetje nog steeds vast)
  5. Zodra je code ingesteld is, laat je het pinnetje los

De code kun je opslaan in bijvoorbeeld je telefoon of je kunt je zelf een bericht sturen met de code. Vergeet hem in ieder geval niet!

TSA slot code wijzigen

Het wijzigen van je TSA slot is niet veel anders dan voor de eerste keer je code instellen. Ga als volgt te werk om je code te wijzigen:

  1. Controleer of het slot ingesteld staat op je oude code
  2. Gebruik een paperclip of een naald om het pinnetje op het TSA slot in te drukken en houd hem ingedrukt
  3. Stel je nieuwe code in(hou het pinnetje nog steeds vast)
  4. Zodra je code ingesteld is, laat je het pinnetje los Sla je code goed op en vergeet hem niet!

TSA code vergeten?

Ben je onverhoopt je cijferslot code vergeten, dan is het raadzaam om contact op te nemen met de verkoper. Wellicht kunnen zij met je meekijken of je adviseren hoe je hem alsnog open kunt krijgen. Probeer terwijl je op hun hulp wacht een aantal keer een voor de hand liggende code zoals je geboortejaar, geboortedag en maand van je kat of een andere combinatie die je gebruikt kan hebben.

Tips voor het veilig bewaren van je waardevolle spullen

Hou je belangrijkste bezittingen zoals paspoort, creditcards, bankpassen en cash aan je lijf. Een geldgordel kan uitkomst bieden.

Bewaar elektronica in dezelfde tas en plaats deze nooit in de kofferbak van een bus of taxi. Hou de rugtas in de gaten en leg hem bijvoorbeeld op je schoot of tussen je voeten met een van de reizen rond je benen voor het geval iemand hem probeert te stelen terwijl je slaapt. Wat betreft veiligheid is een auto huren is ideaal, lees dit artikel over auto huren in Amerika.

Bezoek je “gevaarlijke” landen of regio’s? Hou dan altijd 20 – 50 euro in je zak. Mocht je overvallen worden dan kun je de dieven iets geven. Ze vertrekken meestal zodra ze een buit hebben en zullen je dan met rust laten. Mocht je over een bepaald gebied twijfels hebben, informeer vooraf bij de lokale bevolking of het een goed idee is dat gebied te bezoeken.

Maak gebruik van een koffer/ reisslot. Mocht je in een hotel of hostel gebruik kunnen maken van een kluis, dan vooral doen. Controleer voor het boeken van je accommodatie de reviews. Let op hoe het hostel scoort op gebied van veiligheid en of het klusjes heeft. Je kunt een reisverzekering afsluiten die in geval van verlies/ diefstal of beschadiging de schade dekt.

Tot slot (yes, again) veilige reis gewenst! Tip: heb je een lange vlucht? Koop een nekkussen voor extra reisgemak!

Bekijk alle koffer sloten

Wat vind jij? Laat een reactie achter!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Ontvang kortingen, leuke artikelen en dat allemaal gratis!